Om piloot te kunnen worden doorsta je eerst een selectie

Home » Piloot selectie
  • Uitgebreid netwerk
  • Continuous Learning Program
  • Continuïteit in werk

Om piloot te kunnen worden moet je eerst door een selectie komen, waarbij je aan allerlei eisen moet voldoen en bepaalde tests moet uitvoeren. Zo kunnen we aan de hand van een uitgebreide selectieprocedure bepalen of jij wel of niet geschikt bent om piloot te worden. Het beroep van een piloot is namelijk een zeer veeleisende job die niet voor iedereen weggelegd is.

Ontdek hoe Contact

Hoe raak je als piloot in spe door de selectie?

Ik wil piloot worden! Dat zijn de woorden waarmee alles begint en je vervolgens op zoek gaat naar een pilotenschool in Nederland om die woorden waar te maken. Natuurlijk wordt er eerst een selectie gemaakt door middel van een selectieprocedure om te zien of jij een goede piloot kan worden. Wij geven onze kandidaten een zo goed mogelijk advies, zodat ze het volledige trainingsprogramma vlot kunnen doorlopen en mooi kunnen afronden. Wel zijn er bepaalde eisen voor een piloot die los staan van de kenmerkende eigenschappen en die de kandidaat-piloot moet inwilligen, voordat hij of zij aan de selectieprocedure deelneemt. Voldoe je aan alle eisen? Dan wordt er bij jouw selectie gekeken of je bepaalde kenmerken bezit die een goede piloot nodig heeft. Denk hierbij aan een goede motivatie, ruimtelijke oriëntatie, leiderschap, sterke communicatieve vaardigheden, technisch inzicht, doorzettingsvermogen, goede oog-handcoördinatie en meer.


Na de selectieprocedure

Ben jij door de selectieprocedure gekomen om piloot te worden? Gefeliciteerd! Jouw training tot piloot kan van start gaan in combinatie met het werken aan een parallelle carrière. Heb je de strenge selectie doorstaan? Dan hebben we met elkaar de zekerheid dat je de zware studie gecombineerd met werk aan kunt.

Indy

Informeer je vooraf

Ben je steevast overtuigd dat je piloot zal worden en ben je ertoe bereid de selectieprocedure te doorstaan? Dan heb je alvast de nodige motivatie van een welwillende piloot om door die selectie te komen. Informeer je door contact op te nemen met Caspar Looijaard, van House of Pilots , per e-mail via caspar@houseofpilots.eu of neem telefonisch contact met hem op via +31 (0)6 536 25 148.

Contact Caspar Looijaard voor een kennismakingsgesprek:

Eric Duijkers

Market & Relations

Bas van Lier

Career planning

Dion Arends

Market & Relations

Caspar Looijaard

Managing Director

Walter Pelgrims

Finance

Anne Kee de Beer

Office Manager