Piloot worden: wat zijn de kosten?

Home » Piloot worden kosten
  • Uitgebreid netwerk
  • Continuous Learning Program
  • Continuïteit in werk

Wil jij graag piloot worden en wil je weten welke kosten daaraan verbonden zijn? We geven graag een overzicht van de kostprijs, zodat iedere toekomstige piloot weet wat een opleiding kost. House of Pilots is actief in heel Nederland en kijkt graag met je mee hoe je dit prachtige beroep kunt combineren.


Ik wil piloot worden, maar wat zijn de kosten?

Ik wil piloot worden! Is dit een uitspraak die je jezelf al meermaals hebt horen maken? Dan kan je die droom waarmaken in onze pilotenschool in combinatie met EPST (European Pilot Selection & Traning). Als toekomstige piloot wil je natuurlijk wel weten wat de kostprijs van zo een opleiding is. Bij House of Pilots ga je jouw opleiding volgen terwijl je gaat werken bij een van onze partners. Op deze manier is het mogelijk om de kosten van je pilootopleiding via een persoonlijke lening te betalen, die maar de helft van het bedrag beslaat.

Ontdek hoe Contact

Totale opleidingskosten

De totale kostprijs voor de opleiding tot piloot bedraagt € 105.000,-. Deze totale kosten om piloot te worden zijn variabel. Dat wil zeggen dat de kosten op het moment waarop je de opleiding tot piloot start kunnen afwijken. Dit heeft te maken met de marktomstandigheden.


Voorinvestering

Om piloot te worden zal je de kosten van de voorinvestering zelf moeten voorzien. Dit betreft € 15.000,- en is een initiële eigen investering. Deze kostprijs dien je te betalen alvorens je je opleiding tot piloot kan beginnen. Deze kosten voor de pilootopleiding zijn niet terug te vorderen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kijken we ook naar de mogelijkheden om dit bedrag al zelf te verdienen.


Inkomsten tijdens werken en leren

Tijdens de opleiding tot piloot, kan je de kosten een beetje drukken door naast je werk als piloot ander werk te verrichten. Tijdens de eerste twee fases van jouw studie verdien je € 42.000,- netto. Wat je hiervan aan jouw opleiding tot piloot kan besteden, hangt natuurlijk af van hoe groot de kosten voor jouw eigen levensonderhoud zijn.


Persoonlijke lening

Om de kosten voor een pilootopleiding te kunnen financieren zal je waarschijnlijk nog een persoonlijke lening moeten aangaan. Dit gaat om een bedrag van € 47.800,-. De kosten om piloot te worden liggen hoog en daarom heeft House of Pilots ook hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kan het toch mogelijk gemaakt worden dat je piloot zal worden, ongeacht de kosten van een pilootopleiding. Voor iedere aspirant piloot maken we samen een financieel plan, zodat je exact weet waar je aan toe bent op het moment dat je bij ons op de pilotenschool start.

Indy

Breng jouw dromen tot werkelijkheid

Werken en een vak leren, dat is de combinatie waarmee House of Pilots het mogelijk maakt voor jou om jouw opleiding tot piloot, kosten wat kost tot een goed einde te brengen. Met onze visie heb je zekerheid om werk als piloot te kunnen uitvoeren. Twijfel dus niet langer en maak jouw droom waar. Neem contact met ons op en wij geven je graag alle informatie die je nodig hebt. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31 (0)6 536 25 148 of stuur e-mail naar caspar@houseofpilots.eu.

Contact Caspar Looijaard voor een kennismakingsgesprek:

Eric Duijkers

Market & Relations

Bas van Lier

Career planning

Dion Arends

Market & Relations

Caspar Looijaard

Managing Director

Walter Pelgrims

Finance

Anne Kee de Beer

Office Manager