Onze piloten

Maak kennis met aan aantal van onze piloten in opleiding. Zij vertellen je graag hun ervaringen.

Pieter-Jelle

Via House of Pilots doorloopt Pieter-Jelle een mooi ontwikkeltraject wat hem helpt bij het realiseren van zijn droom om piloot te worden. Op deze manier kon hij zich focussen op zijn selectie terwijl hij tegelijkertijd kon werken én zelf een groot aandeel kon leveren aan het betalen van zijn opleiding.

Inmiddels is Pieter-Jelle aangenomen bij EPST en in Zwitserland voor zijn opleiding tot piloot!

Ester

Esther was de eerste student die bij House of Pilots startte met het leer/werk-traject. Zij kon al snel aan de slag bij de KVK-Desk bij Rabobank. Dat bleek een enorm goede match en al snel kreeg Ester een contractverlenging aangeboden. Zo kan zij zichzelf blijven ontwikkelen tijdens haar studie tot piloot.

We zijn ontzettend trots op Ester en alles wat ze inmiddels bereikt heeft!

Vincent

Vincent werkt via House of Pilots als simulator operator bij Defensie. In deze rol leidt hij de toren- en radar luchtverkeersleiders op. Het is een verantwoordelijke taak, en het geeft hem veel voldoening om anderen te helpen in hun luchtvaartcarrière.

Hij is zich bewust van de uitdagingen die voor hem liggen om uiteindelijk de loopbaan vorm te geven die hij ambieert. Deze gaat hij vol vertrouwen aan en hier begeleidt en ondersteunt House of Pilots hem bij.

Matthew

Matthew startte, na afronding van zijn pilotenopleiding, via House of Pilots bij de KvK-Desk van Rabobank. Intussen is hij aangenomen om kleine luchtvaartcharters te vliegen in Frans-Guyana.

De komende tijd gaat hij op deze manier voldoende vlieguren opbouwen om de stap maken naar de grote luchtvaart.

Thijs

Na het behalen van de selectie bij EPST kwam Thijs in contact met House of Pilots. Samen stelden we een leer/werk-traject op waarbinnen hij aan de slag kon bij de militaire luchtverkeersleiding als sim-piloot. Een prachtige kans om kennis en ervaring op te doen in de luchtvaartwereld.

Over een jaar start Thijs met zijn ATPL-theorie. Hij kijkt hier enorm naar uit!

David Barends

De passie voor vliegen is al lang geleden begonnen. Ik woon in Bergschenhoek, dit ligt vlak naast Rotterdam Airport dus ik zag altijd vliegtuigen over het dak komen en na ook nog een stuk of 3x Aviodrome in Lelystad, wist ik het op heel jonge leeftijd al zeker: ik wilde piloot worden.

Diego Klaverweide

Als kleine jongen droomde ik ervan om piloot te zijn. Ik heb ervoor gekozen om na de middelbare school door te studeren en te werken. Na een studie aan de NLDA en 12 jaar werkervaring als Officier Technische Dienst bij de Koninklijke Landmacht, was het tijd om mijn droom waar te maken. In augustus 2020 heb ik de opleiding bij EPST afgerond, Na mijn afstuderen merkte ik op de arbeidsmarkt dat veel bedrijven moeite hadden met mijn aspiraties als piloot, ondanks mijn werkervaring. Ik ben daarom erg blij met de oprichting van House of Pilots. Zij begrijpen dat wij competenties hebben die ook buiten de luchtvaart goed van pas komen.

Morris Ogg

Na mijn opleiding bij EPST ben ik aan het werk gegaan bij een luchtvaartmaatschappij in Dubai. In Dubai heb ik als First Officer veel interculturele ervaring opgedaan. We vlogen uitdagende vliegvelden zoals Kathmandu, Kabul en Moskou.
Na mijn tijd in Dubai zou ik aan de slag gaan bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Helaas is dit door toedoen van COVID-19 er nog niet van gekomen, gelukkig sta ik wel op de wachtlijst.
Dankzij House of Pilots kan ik nu een hele andere tak van sport beoefenen. Namelijk als CDD-analist bij de Rabobank.

Bart Hopmans

Toen ik vorig jaar hier mijn baan verloor, heb ik gelijk besloten in een andere sector nieuw werk te zoeken. House of Pilots heeft mij de mogelijkheid gegeven bij Rabobank te starten.

Daan Meijerink

Na een ontzettend gave 20 maanden in Noorwegen en Utrecht, kwam nu het moment om een baan te vinden.
Samen met House of Pilots heb ik een mooie baan weten te bemachtigen binnen de Rabobank waar ik op dit moment, na 2 maanden opleiding, werk als KYC analist!

Evert van Haastert

Tijdens het intensieve traject van EPST heb ik naast het leren vliegen een sterke persoonlijke ontwikkeling ingezet als professional.
Ondanks dat de beroepenmarkt voor piloten op dit moment niet zo gunstig is, ben ik van plan om deze ontwikkeling door te zetten, om uiteindelijk een nog betere start te maken met mijn vliegcarrière.

Stefan Biesheuvel

Van jongs af aan heb ik altijd de ambitie gehad om piloot te worden. Voor de opleiding van EPST heb ik ruim 17 maanden in Portugal en 7 maanden in Spanje gewoond. In september 2020 rondde ik mijn opleiding af. Door de pandemie lag de banenmarkt nagenoeg stil.
De totstandkoming van House of Pilots heeft ertoe geleid dat ik op dit moment, na een opleiding van 2 maanden, werk als KYC-Analist binnen de Rabobank.

Maarten van der Reijden

Vanaf de selectie tot aan het voltooien van de AJFC ben ik voortdurend bezig geweest met nieuwe vaardigheden leren of deze juist verder te ontwikkelen. Hier wil ik uiteraard mee doorgaan, iets waar House of Pilots mij en anderen goed bij kan helpen.

Niels Grobben

Helaas door de coronacrisis was het onmogelijk om een baan als vlieger te krijgen, maar met behulp van EPST en House of Pilots ben ik nu sinds februari begonnen als CDD Analist bij de Rabobank, waar ik mijn competenties verder kan ontwikkelen. Tegelijkertijd kan ik door de samenwerking met EPST en House of Pilots ook mijn vliegvaardigheid bijhouden, iets dat in deze tijd juist belangrijk is.

Youri Rutten

Nu de banenmarkt wat minder is, ben ik onwijs blij met mijn baan bij de Rabobank die ik via House of Pilots aangeboden heb gekregen. Het is prettig om een nieuw vakgebied te ontdekken en om geen stress te ervaren over het terugbetalen van mijn studieschuld.
Daarnaast is het erg fijn om in deze tijd een partij te hebben die naar je omkijkt en die je ruimte geeft om je vaardigheden verder te ontwikkelen en te verbeteren. Ik ben blij met deze kans.

Max van Bruinessen

Toen ik 6 jaar oud was ben ik met mijn ouders verhuisd naar Frankrijk. Mijn middelbare school heb ik daar ook afgerond. Op dat moment ga je dan natuurlijk normaal een studie vinden, helaas is de keuze van pilotenopleidingen veel minder breed in Frankrijk. Dus heb toen besloten om terug te gaan naar Nederland om daar de vliegopleiding van EPST te gaan volgen.
Ik ben sinds augustus 2020 afgestudeerd. Met behulp van House of Pilots kan ik nu, bij de Rabobank, mijn competenties door ontwikkelen.

Indy

Indy Pranger

Van jongs af aan wilde ik altijd al piloot worden. Na het afronden van mijn VWO werd dit werkelijkheid. Ik was aangenomen bij EPST European Pilot Selection & Training. Na een ontzettend mooie twee jaar in Noorwegen en Utrecht heb ik de opleiding in januari 2021 afgerond. Helaas kon ik door corona geen baan vinden als piloot.
Gelukkig heeft House of Pilots mij een hele mooie kans gegeven om mij verder te ontwikkelen in een ander vakgebied bij de Rabobank, tot de banenmarkt voor piloten weer aantrok.

Thomas Pape

Van kinds af aan heb ik altijd piloot willen worden, en ik was dan ook ontzettend blij toen ik eind 2017 begon aan mijn opleiding bij EPST. Na periodes in Portugal en Griekenland heb ik afgelopen jaar eindelijk mijn felbegeerde vliegbrevet behaald.
Het was moeilijk om die eerste baan in de cockpit te bemachtigen. Toen ik eind vorig jaar ben benaderd door House of Pilots om mijzelf verder te ontwikkelen als KYC-analist bij de Rabobank, hoefde ik niet lang na te denken.

Thijs Kooman

Ik heb zelf ontdekt hoe prachtig het is om vlieger te zijn via mijn ouders die dezelfde beroepskeuze hebben gemaakt. Ik heb na het afronden van mijn middelbare school opleiding, Internationale Baccalaureaat, Lucht en Ruimtevaart Techniek gestudeerd aan de TU Delft. Op mijn 22ste ben ik begonnen aan de vliegopleiding bij EPST waardoor ik onder andere in Portugal en Zwitserland heb gevlogen. Na het afronden van de MCC bij de EPST in Januari 2021, kreeg ik de kans om samen met House of Pilots mijzelf verder te ontwikkelen door te gaan werken bij de Rabobank.

Guus Abbing

Vrijwel gelijktijdig met het afronden van de opleiding Verkeersvlieger bij EPST maakte COVID-19 zijn intrede in Europa. Dit had, zoals veelal bekend, tot gevolg dat de gehele luchtvaartindustrie een enorme klap kreeg.
Gelukkig heb ik bij EPST de mogelijkheid gekregen om mij zelfs in deze lastige tijd verder te ontwikkelen. Ik ging via House of Pilots aan de slag gaan bij de Rabobank als CDD Analist.

Klaar om piloot te worden?

Meld je aan