Toelating en selectie

Piloot worden?

Dit zijn de belangrijkste toelatingseisen waar je rekening mee moet houden. Heb je twijfels over jouw toelaatbaarheid, mail ons dan even. We denken graag met je mee.

Leeftijd

Om bij House of Pilots piloot te worden moet je minimaal 18 jaar zijn. Er is geen maximumleeftijd.

Achtergrond

Je hebt de Nederlandse nationaliteit, of die van één van de EU-lidstaten. De opleiding is in het Engels. Wil je bij een Nederlandse airline gaan werken, dan moet je vloeiend Nederlands spreken.

Medisch

Je lengte is tussen de 1.57m en (+/-) 1.95m. Je hebt volgens de Body Mass Index geen over- of ondergewicht. Ook met bril of lenzen kun je piloot worden. Hiervoor moet je wellicht een keuring ondergaan bij AECMedicals. Je mag niet kleurenblind zijn.

Vooropleiding

Met een havo- of vwo-diploma (met in je pakket Engels, wiskunde en het liefst ook natuurkunde) ben je toelaatbaar. Een mbo-diploma is helaas niet voldoende. Verder zijn er geen specifieke vooropleidingseisen.

Selectieprocedure

Matcht je leeftijd, achtergrond, medische geschiedenis en vooropleiding? En heb je geen strafblad? Dan kun je je aanmelden voor de volgende stap in de selectieprocedure, waarin we met je in gesprek gaan over je competenties en je ambities.

Klaar om piloot te worden?

Meld je aan