Als piloot moet je voldoen aan bepaalde eisen

Home » Piloot eisen
  • Uitgebreid netwerk
  • Continuous Learning Program
  • Continuïteit in werk

Om een goede piloot te kunnen zijn moet je aan bepaalde eisen voldoen. De kwaliteiten van een moderne piloot liggen verder dan enkel de capaciteit om te vliegen. Voor een piloot zijn opleiding start, moet diegene goed weten aan welke eisen hij moet voldoen. Het is namelijk een veeleisend beroep dat niet zomaar voor iedereen is weggelegd. Wel is het belangrijk om te weten dat een vooropleiding na de HAVO of VWO niet nodig is om piloot te kunnen worden, als jouw ambities maar op de juiste lijn liggen.

Ontdek hoe Contact

Piloot worden vraagt om vastgestelde eisen

Er wordt een uitgebreide selectiefase uitgevoerd, waarbij gekeken wordt of elke kandidaat-piloot aan de nodige eisen voldoet, alvorens hij de opleiding aan de pilotenschool mag starten. Vandaag de dag houdt het beroep van een piloot in Nederland meer in dan een vliegtuig besturen en moet hij ook een uitblinkende manager zijn en over sterke sociale en communicatieve vaardigheden bezitten. Potentieel gezien kan iedere piloot na zijn opleiding in de toekomst een gezagvoerder (Captain) worden en daarom is het belangrijk de gevraagde eisen te kunnen inwilligen. Een vooropleiding is echter niet nodig om piloot te worden. Om een duidelijk beeld te geven van de eisen voor een functie als piloot, sommen wij ze even kort op:

  • Het is nodig een havodiploma te hebben met wiskunde en Engels, bij voorkeur met een toevoeging van natuurkunde. Ook met een vwo-diploma kan je piloot worden. Indien je een MBO-diploma hebt, kom je niet in aanmerking om de selectie door te komen. Een specifieke vooropleiding om piloot te worden is niet nodig.
  • Er is een minimum leeftijd van 18 jaar om het inschrijvingsformulier in te mogen dienen. Een maximum leeftijd geldt er niet.
  • Het is toegestaan dat kandidaatpiloten een bril of lenzen dragen. Wel zit hier een maximale correctie op, waarover je via Aeromedical Expert Center in Bosschenhoofd informatie kan winnen. Je mag alleen niet kleurenblind zijn.
  • Wat lichaamsmaten betreft zijn er eisen nodig om te kunnen garanderen dat de kandidaat-piloot tijdens en na zijn opleiding in de vliegtuigen past. De lengte ligt hiervoor tussen 1.57 en 1.95m met een Body-Mass-Index die niet buiten de lijnen van onder- of overgewicht vallen.
Indy

Vul het inschrijvingsformulier in

Wil jij graag een opleiding starten als piloot aan onze pilotenschool House of Pilots en voldoe je aan alle gevraagde eisen nu je weet dat een vooropleiding niet nodig is? Neem dan zeker contact met ons op en wij geven je graag alle informatie die je nodig hebt, zowel over de inschrijving als bijvoorbeeld de kosten om piloot te worden. Dit kan telefonisch via +31 (0)6 536 25 148 of per e-mail via caspar@houseofpilots.eu.

Contact Caspar Looijaard voor een kennismakingsgesprek:

Eric Duijkers

Market & Relations

Bas van Lier

Career planning

Dion Arends

Market & Relations

Caspar Looijaard

Managing Director

Walter Pelgrims

Finance

Anne Kee de Beer

Office Manager